Mi az AnoTalk és hogyan használjuk? Blue AnoTalk, Brown AnoTalk

A közösségi média és az online kommunikáció egyre nagyobb térnyerésével egyetemben felbukkant az igény az online beszélgetőpartnerek, baráti és romantikus kapcsolatok keresése iránt is. Mindig találhatunk olyan oldalakat, ahol regisztráció és a személyi azonosság megadása nélkül elegyedhetünk beszédbe másokkal – ilyen oldal többek között az AnoTalk is.

Mi az AnoTalk?

Az AnoTalk egy ingyenes, online, barát- és társkereső szolgáltatás, ahol a felhasználók anonim módon beszélgethetnek teljesen véletlenszerű alapon összepárosított személyekkel. A név megadása nem kötelező, csupán az életkor és a nem jelenik meg, önbevallásos alapon. Alapvetően az AnoTalk nem kizárólag társkereső szolgáltatás, sokan keresnek rajta a régi levelezőpartnerséghez hasonlóan barátot, társalgópartnert, és természetesen, mint minden anonim ismerkedő oldalon, futó kapcsolatokat is.

Az AnoTalk előnye a szabad online ismerkedés: ha nem szimpatikus számunkra a beszélgetőpartner, egyszerűen kiléphetünk a chatszobából, de kellemes társalgás esetén maradhatunk is és elérhetőséget cserélhetünk. Az AnoTalk lehetőséget nyújt magányos, ismerkedni vágyó embereknek a kötetlen társalgásra, külföldi felhasználók esetén akár a nyelvtanulásra is, illetve természetesen az AnoTalk közösségében lehetőségünk van új, akár maradandó baráti kapcsolatokat találni.

Az AnoTalk veszélyei

Mint minden anonim ismerkedő oldal, az AnoTalk esetében is a portál előnyei egyben a hátrányai. A felhasználók ellenőrizetlenek, így nagyszámban kiskorúak lépnek be a chatszobákba – éppen ezért nyújtanak teret az ilyen oldalak a kiskorúakkal szembeni szexuális visszaéléseknek. A szülőknek, nagykorúaknak mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy ismertessék a közösségi médiában ellenőrizetlenül tevékenykedő gyerekekkel, hogy az ilyen alkalmazások – lévén valós személyek állnak a névtelen profilok mögött – nem csak szórakoztató szociális tevékenységek lehetnek, hanem veszélyforrásként is számolni kell velük.

Blue Anotalk, Brown Anotalk

A felhasználók felfedezhették már, hogy létezik AnoTalk Blue és AnoTalk Brown is. Alapvetően nincs nagy különbség a két oldal között: a Blue AnoTalk esetében ki lehet választani, hogy milyen korcsoporttal, férfival vagy nővel szeretnénk-e beszélgetni. A másik, a „sima” AnoTalk esetében gyakorlatilag bárki szembejöhet, kortól és nemtől függetlenül.

Hogyan ismerkedjünk online?

Az online ismerkedés az internet világában már teljesen normális, hétköznapi esemény – legyen szó a Facebookról, Instagramról, a SnapChatről, vagy a Tinderről, nap, mint nap kerülünk kapcsolatba olyan emberekkel, akiket a való életben még soha nem láttunk, mindössze egy online profil, képekkel vagy anélkül áll rendelkezésünkre. Mielőtt bármelyik oldalon baráti vagy romantikus kapcsolat keresése céljából regisztrálnánk, mindig tekintsük át annak a hátterét – regisztrációköteles-e az oldal, mennyire hitelesek a felhasználók, mennyire anonim a felület?

A másik fontos teendő, hogy mindig legyünk tisztában azzal, milyen célból használjuk az alkalmazást: csak szórakozni szeretnénk, barátokat keresünk, online beszélgetőpartnert, vagy párkapcsolatot – ha ragaszkodunk az eredeti elképzeléshez, mindenképp tisztázzuk a másik féllel, hogy mit szeretnénk. Harmadik, egyben legfontosabb tanácsunk: amennyiben nem tisztázott (például az AnoTalk felhasználók esetében) a chatszobában lévő másik profil kiléte, ne osszunk meg magunkról olyan szenzitív információkat, képeket, amelyek alapján mások beazonosíthatnak, a való életben (kéretlenül) megtalálhatnak bennünket. Mindig legyünk tisztában az online ismerkedés mellett annak a kockázataival is, különösen kiskorúkén!

Similar Posts