SZÉP-kártya 2023 szabályok – munkáltatói tudnivalók, teendők

2023. január 9-e fontos dátum a hazai SZÉP-kártyák történetében, ugyanis az új jogszabályok szerint ettől a naptól megszűnnek a SZÉP-kártya zsebei és csak egy számla áll a SZÉP-kártya mögött. Mint minden változás, ez is adminisztratív terheket ró a vállalatok HR, pénzügyi és bérszámfejtési területére a következő napokban

Három SZÉP kártya zsebből egy – de melyik számla marad?

Január 9-től megszűnnek a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP-kártya) alszámlái, a jelenlegi három zsebből csak az egyik marad meg. Kártyakibocsátótól függetlenül mindenkinél egységesen a szálláshely zseb fog megmaradni. Tehát a szállás alszámla a SZÉP Kártya egyedüli számlájaként működik tovább.

A szálláshely zseb számlaszáma minden munkavállalónál változatlan marad, tehát nem szükséges új számla nyitása.

 

A SZÉP kártyára utalható összeg nagysága

Az eddigi SZÉP-kártya alszámlák értékhatáraira vonatkozó előírások, így az adókötelezettség is ezentúl csak a rekreációs keretösszeghez igazodik. Ez alapján évente 450 ezer forintot lehet béren kívüli juttatásként (28%-os adóteher mellett) a számlákra utalni. Az kedvező adózású összeghatár feletti rész egyes meghatározott juttatásként (33,04%-os adóteherrel) adózik. Tehát a SZÉP-kártyára utalható keretösszeg nem változik, csak ezentúl nem kell zsebenként figyelni a kereteket.

Természetesen a 450 ezer forintos keret csak az egész évben fennálló munkaviszony esetén érvényes. Ha a munkavállaló munkaviszonya csak az év egy részében áll fenn, akkor a 450 ezer forintnak a munkavállaló által az adott munkáltatónál az adóévben a juttatás alapjául szolgáló jogviszonyban töltött napokkal arányos összege adható.

 

Így alakul a SZÉP-kártya adóterhe

A béren kívüli juttatásokra vonatkozóan a kedvezményes közterhek a SZÉP-kártyák esetében 2023 január 1-jétől változatlanok. Béren kívüli juttatásként 28 százalék (szociális hozzájárulás és szja) fizetendő. A kedvezményes keretösszeget meghaladó rész egyes meghatározott juttatásnak minősül, ami után a munkáltatóknak 33,04 százalékos adókötelezettséget kell megfizetni.

 

Mi történik a megszűnő SZÉP-zsebeken lévő pénzzel?

A vendéglátás és a szabadidő zseben lévő pénzeket 2023. január 8-án a kártyakibocsátók átvezetik a szálláshely zsebre. Ezeket az összeget január 9-től már egységesen a szálláshely számlán  érik el a munkavállalók. Az az összeg, ami eredetileg a szálláshely zsebbe érkezett, változatlanul ott is marad.

 

A SZÉP kártya felhasználhatósági területe 2023-tól

Nem történik változás a SZÉP kártyán lévő összegek eddigi felhasználási területeiben, a vendéglátás és a szabadidő zseb teljes felhasználási körét átveszi a szálláshely zseb. Ezt azt jelenti tehát, hogy a SZÉP-kártya felhasználási köre ugyanaz marad, csak ezentúl a szálláshely zsebről lehet minden SZÉP-kártyás szolgáltatásért fizetni.

Megjelentek a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP-kártya) 2023-ban érvényes új szabályai. Megszűnnek az alszámlák, egy számlára lehet utalni, és a kapott összeget szabadon használhatjuk fel a támogatott szolgáltatásokra. A kedvezményesen adható pénz annyi lesz, mint amennyi az eddig célonként adható kifizetések együttes összege, azaz évi 450 ezer forint.

A kormány új rendeletei alapján 2023-tól megszűnnek a SZÉP-kártya alszámlái, egy számla lesz, és az arra utalt összeget szabadon fel lehet használni a jogszabályban meghatározott célokra: Így az egyes célokra sem lesz 2023-tól már külön adómentes keret, ezt is összevonják, összege megegyezik az eddig együttesen fizethetővel. Az új szabályok lényegében megegyeznek azzal, amit a kormány novemberben előrevetített.

Mire kell figyelni a munkáltatóknak a SZÉP-kártya utalások során?

A SZÉP-kártya kibocsátók átmenetileg a vendéglátás és a szabadidő számlákra érkező juttatásokat is fogadják, és azt automatikusan átvezetik a szálláshely számlára. Ettől függetlenül a munkáltatók pénzügyi vagy munkaügyi munkatársainak  2023. január 9-től ajánlott a szálláshely zseb számlaszámára utalni a munkavállalók SZÉP-kártya juttatásait.

Ellenőrizze munkavállalói SZÉP kártya szálláshely számlászámát!

A SZÉP kártyás szerződéskötéskor a kártyakibocsátók minden munkavállalónak automatikusan három – zsebenként egy – számlát nyitottak, vagyis minden kártyabirtokos alkalmazott rendelkezik szálláshely számlaszámmal is. Amennyiben a munkáltató korábban már bekérte a SZÉP-kártya-szerződést, vagy a három számlaszámot a munkavállalójától, akkor rendelkezik a szálláshely számlaszámával is. A munkavállalók ugyancsak a SZÉP kártya szerződésükön, vagy a kártyakibocsátó bankjuk portálján találják meg a szálláshely számlaszámaikat.

A munkaadók kedvezményesen adózó béren kívüli juttatásként 2023-tól évi maximum 450 ezer forintot adhatnak Széchenyi Pihenő Kártyára. Ez az összeg csak akkor ennyi, ha a munkavállaló munkaviszonya egész évben fennáll. Ha ennél rövidebb ideig áll fenn a munkaviszony, akkor a kedvezményesen adható SZÉP-ártya pénz arányosan csökken. A maximum összeg és az időarányosítás abban az esetben sem változik, ha valaki több munkáltatótól kap 2023-ban SZÉP-kártya juttatást.

2023-tól a SZÉP-kártyán lévő összeget szabadon fel lehet használni a jogszabályban meghatározott alábbi célokra:

  • szálláshely-szolgáltatás
  • melegkonyhás vendéglátóhelyeken (ideértve a munkahelyi étkeztetést is) étkezési szolgáltatás
  • szabadidő-eltöltést, a rekreációt, az egészségmegőrzést szolgáló szolgáltatás

A SZÉP Kártya birtokosa és társkártyásként a közeli hozzátartozója az alábbi szolgáltatásokat veheti igénybe, illetve az elfogadóhelyeken ezekre lehet SZÉP-kártyával fizetni:

1. szálláshely-szolgáltatás (TEÁOR’08 55.10., 55.20., 55.30.),

2. belföldi utazásközvetítés és belföldi utazásszervezés (TEÁOR’08 79.11-ből belföldi szálláshely foglalása és belföldi utazás foglalása, 79.12-ből belföldi előre összeállított utazási csomagok értékesítése),

3. a szálláshelyen igénybe vehető és a szálláshely-szolgáltatással együttesen fizethető bármely szolgáltatás,

4. fizikai közérzetet javító szolgáltatás (TEÁOR’08 96.04),

5. éttermi, mozgó vendéglátás (TEÁOR’08 56.10.),

6. egyéb vendéglátás (TEÁOR’08 56.29.),

7. egyéb humán-egészségügyi ellátás (TEÁOR’08 86.90-ből a  fizioterápiás szolgáltatás, a  dentálhigiéniai kezelés, a diagnosztikai szolgáltatás, a terhesgondozás és az egyéb, máshová nem sorolt humán-egészségügyi ellátás),

8. előadó-művészet (TEÁOR’08 90.01.),

9. múzeumi tevékenység (TEÁOR’08 91.02.),

10. növény-, állatkert és természetvédelmi terület működtetése (TEÁOR’08 91.04.),

11. vidámparki, szórakoztatóparki tevékenység (TEÁOR’08 93.21.),

12. testedzési szolgáltatás (TEÁOR’08 93.13.),

13. egyéb sporttevékenység (TEÁOR’08 93.19-ből a  verseny- és lovaglóistállók tevékenysége, a  sporthorgászat és a sportesemények, a szabadidős sportrendezvények nevezési, regisztrációs díja),

14. belvízi személyszállítás (TEÁOR’08 50.30.),

15. egyéb foglalás (TEÁOR’08 79.90-ből az idegenvezetés),

16. sportlétesítmény működtetése (TEÁOR’08 93.11-ből a sportpályák bérlése, uszodabelépő és -bérlet értékesítése),

17. sportegyesületi tevékenység (TEÁOR’08 93.12.),

18. sport, szabadidős képzés (TEÁOR’08 85.51.),

19. szabadidős, sporteszköz kölcsönzése (TEÁOR’08 77.21.),

20. helyközi vasúti személyszállítás (TEÁOR’08 49.10-ből kizárólag a  keskenynyomközű vasúton történő személyszállítás),

21. máshová nem sorolt egyéb szórakoztatás, szabadidős tevékenység (TEÁOR’08 93.29-ből a  szabadidőpark- és strandszolgáltatás, sípálya és sporthajókikötő szolgáltatásai, valamint a  szabadidős létesítmény működtetője által nyújtott, a pihenést, szabadidőt szolgáló eszközök kölcsönzése).

Az elveszett, ellopott vagy megrongálódott Széchenyi Pihenő Kártyák pótlásának díja az eddigi maximum 1550 forintról 1800 forintra nő.

Similar Posts